Compostelagirl.reismee.nl

DAG 110 - VIANA/NAVARRETE - 23 KM

Totaal : 2235 km.

Geen bijzondere dag wb route-omgeving, wel heel relaxed. Twee uur lopen naar Logrono, hoofdstad van Navarra, via volkstuinen, buitenwijken, industrie. Van de vijf grote steden die we aandoen, was Pamplona het prettigst om in- en uit te stappen. Wel mooie echte spaanse stad, met grote pleinen, en hoofdstraat met arcaden met barretjes en restaurants, iedereen lunchen. Verder gelopen naar Navarrete, 12 km, leuk dorp, klein, terracotta, op heuvel, met een gezellige herberg.

Met Sofia, een leuke Poolse van 26, wat gegeten op pleintje onder de bomen. Daarna geprobeerd siesta te houden, beetje lezen en slapen, helaas kwamen er juist op dat moment drie heren-fietspelgrims bij in de kamer, enorm lawaai en gestommel, met die grote voeten paar keer flink tegen mijn bed schoppen, zucht, ook dat hoort bij het herberg-leven. Daarom probeer ik het een beetje af te wisselen, af en toe een eigen kamer, die kosten in kleine hostalletjes ook maar 15-20 euro, met eigen badkamer, privacy en rust. Ik vind het ook heel gezellig in de albergues, er zijn altijd wel wat leuke mensen waar je een beetje mee kletst,maar het ergst is het opstaan in de ochtenden: vanaf6 uur staan de meesten op, met veel geritsel en heen-en-weer-geloop, en zijnom 7 uur dedeur uit, het verhaal is om de hitte voor te zijn, maar het is helemaal niet zo heet op het moment, gewoon warm enaangenaam wandelweer, misschien kan ik er beter tegen dan de gemiddelde mens, ok. Het andere argument is, dat de meesten in de (vrijwel)gratis albergues willen slapen, het heel druk is, en dus een soort race houden om een plaats te veroveren. Er zijn altijd geneog andere slaapplaatsen, maar ik heb er velen gesproken, die dachten, dat ze verplicht daar moesten slapen, een nederlands meisje bv, die helemaal nergens van op de hoogte was, dan ben in oprecht verbaasd...

´s Avonds met de neus in de boter: fiesta, avond van de pinchos(baskische tapas), pleintje stampvol met hele dorpsbevolking, spelletjes doen, bv bij een kikker een munt in de bek gooien, geen game-boy te bekennen.

Lunch: bocadillo(sandwich)jamon+perzik

Diner: bocquerones+albondigas+garnalen+cidra

Lieve allemaal, ga je eigen weg, lief zijn voor elkaar, tot snel, Willemijn

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!